Αν αύριο δε βρέξει... - Λογοτεχνικό ημερολόγιο 2005

Αν αύριο δε βρέξει…

Λογοτεχνικό ημερολόγιο 2005

Αστήρ

Αριθμός σελίδων: 112
Έτος έκδοσης: 2005

Περιγραφή

Η Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά είναι το πρώτο Σωματείο (μη κερδοσκοπικό) που ασχολήθηκε με το παιδικό βιβλίο από το 1958. Από τότε και κάθε χρόνο προκηρύσσεται ένας διαγωνισμός της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς με διάφορα θέματα. Μετά από 45 χρόνια συνεχούς δράσης η Συντροφιά μπορεί να είναι περήφανη επειδή ξεκίνησε, συνέχισε και στερέωσε το ενδιαφέρον γύρω από τη λογοτεχνία για παιδιά, πλούτισε τις παιδικές βιβλιοθήκες με βιβλία καλής ποιότητας (μυθιστορήματα, διηγήματα, θεατρικά, ποιήματα για παιδιά) και δημιούργησε μέσα από τους διαγωνισμούς ένα φυτώριο συγγραφέων που είναι αφοσιωμένοι στο παιδικό βιβλίο.

Το ημερολόγιο περιλαμβάνει κείμενα των Ελένης Τσιάλτα, Λείας Χατζοπούλου-Καραβία, Γαλάτειας Γρηγοριάδου-Σουρέλη, Θέτης Χορτιάτη, Παναγιώτας Σμυρλή, Αλίκης Μελισσείδου-Σιαβελή, Νίκης Σαλπαδήμου, Λίτσας Ψαραύτη, Φράνσης Σταθάτου, Βεατρίκης Κάντζολα-Σαμπατάκου, κ.ά.
54 συγγραφείς και εικονογράφοι, Μέλη και Φίλοι της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, αποτυπώνουν τη σχέση τους με το βιβλίο, για να βρείτε κι εσείς τη δική σας ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ!

Μια ιστορία ενηλικίωσης γύρω από τη φιλία, την οικογένεια και τα όνειρα που γίνονται πραγματικότητα. Ένα μυθιστόρημα για την δύναμη της προσπάθειας, της αλλαγής και της συμφιλίωσης με τον εαυτό μας.